Евродепутатът Метин Казак пита ЕК как мисли да реши проблема на превозвачите ни

Евродепутатът Метин Казак пита ЕК как мисли да реши проблема на превозвачите ни
Метин Казак Снимка: www.metinkazak.eu
A A+ A++ A

Българският евродепутат от ДПС/АЛДЕ Метин Казак е изпратил писмен въпрос до Европейската комисия за проблема с българските превозвачи. „Изпратих въпроса и очаквам отговора на Комисията. Надявам се да бъде конструктивен и да даде реален отговор, и да начертае път за ангажимент на комисията за решаването на този проблем“, каза Казак пред агенция „Фокус“.

„И не само по този проблем – да засегне целия кръг от проблеми, които все още съществуват между Турция и Европейския съюз по прилагането на изискванията на Митническия съюз“, обясни Казак. В писмения въпрос са отправени констатации за това, че напоследък проблемите между България и Турция в транспортния сектор са се изострили с налагането на ограничения за българските превозвачи.

„Въпросите ми бяха свързани с все още съществуващите рестрикции и квотни ограничения в търговията между Турция и Европейския съюз, които предизвикват тези проблеми и които подтикват едната или другата страна да предлага нетарифни мерки и ограничения пред търговията със съответната страна“, заяви евродепутатът.

„Попитах какво мисли да предприеме Европейската комисия за отпадането на тези нетарифни пречки, бариери и ограничения и дали смята да използва пълноценно механизма за разрешаване на спорове към Митническия съюз – този съвместен консултативен съвет, който се събира за намирането на трайно решение на тези проблеми, посочи Казак. Европейската комисия трябва да изпрати своя отговор до три седмици след отправянето на въпроса.

#превозвачи #Турция #проблеми #Метин Казак #ЕК #писмо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници