Превозвачите искат среща с министъра на транспорта заради проблемите с Турция

Превозвачите искат среща с министъра на транспорта заради проблемите с Турция
A A+ A++ A

Най-големите браншови организации в автомобилния транспорт АЕБТРИ, БАСАТ и СОАТ поискаха среща с министъра на транспорта Данаил Папазов във връзка с проблемите на българските превозвачи с Турция. В писмо, изпратено до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, се посочва, че на 27 май 2013 г. в Истанбул се проведе среща между Асоциацията на международните превозвачи на Турция (УНД) и Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ), на която от българска страна присъстваха и ръководителите на двете най-големи браншови организации - Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Съюза на организациите от автомобилния транспорт (СОАТ).

Въпреки нашето желание да се намерят приемливи решения и за двете страни, поради твърдата позиция на турските превозвачи, подготвеният протокол, отразяващ позицията им, не беше подписан, посочват превозвачите.

„Бихме желали в удобно за Вас време да Ви запознаем с подробностите, с нашата позиция и неподписания протокол. Считаме, че със спешното Ви информиране ще получите реална представа за проблемите и исканията на българската страна и ще направите необходимото за своевременното им решаване“, пише в писмото на организациите.

От асоциациите уверяват, че правят всичко възможно, за да не се стигне до нови протести, за които голяма част от превозвачите настояват. Писмото е подписано от Пламен Цалков, генерален директор на АЕБТРИ, Миролюб Столарски, председател на БАСАТ, и Койчо Русев, председател на СОАТ.

#превозвачи #Турция #проблеми #министър #Данаил Папазов #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници