Орешарски: Обществото е в дезинтегритет, трябва да спрем конфронтацията

Орешарски:  Обществото е в дезинтегритет, трябва да спрем конфронтацията
„Хората от улицата не могат да се възприемат нито като опозиция, нито като съратници, те са най-активната част от нашето общество, с която трябва да се води диалог“, посочи Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Нашето общество се намира в състояние на дезинтегритет и една от първите задачи е да работим за по-голям интегритет в обществото и да стопираме нарастващата конфронтация“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски пред БНТ.

Хората от улицата не могат да се възприемат нито като опозиция, нито като съратници, те са най-активната част от нашето общество, с която трябва да се води диалог“, посочи Орешарски.

Премиерът уточни, че фондовете, които подпомагат регионалното развитие, ще си останат в Министерството на регионалното развитие, а за новото министерство обясни, че то има редица функции, и добави, че към настоящия момент страната е усвоила почти на 100% проекти, включително и започнати през 80-те години.

Имах три дни да съставя кабинета и макар да заявявах, че имам общи намерения, трябваше през тези три дни да говоря с много хора, с някои от които имах неуспешни разговори“, каза Орешарски относно съставянето на правителство.

Гледал съм професионалните качества на всеки един. Политическата отговорност винаги се носи от парламентарните сили, които подкрепят който и да е в правителството. Грешките се носят винаги персонално“, заяви министър-председателят.

#Орешарски #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници