ФАРК иска да преговаря с Колумбия

ФАРК иска да преговаря с Колумбия
Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос неотдавна се обърна към лидера на ФАРК с призив за прекратяване на насилието и въоръжената борба. Снимка: cornell.edu
A A+ A++ A

Терористичната групировка ФАРК, от името на своя лидер Родриго Ечевери Лондонмо по прякор Тимплеон Хименес, или Тимоченко, оповести готовност да започне преговори с правителството на Колумбия.

„Пред нас се появява интересна хипотетична възможност за преговори лице в лице. Ние сме готови да обсъдим приватизацията, въпросите за намаляване регулирането от страна на държавата, въпроса за пълна свобода на търговията, разграбването на природните ресурси, пазарната демокрация и военната доктрина“, се казва в изявление на ФАРК, цитирано от РИА „Новости“.

Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос неотдавна се обърна към Тимоченко с призив за прекратяване на насилието и въоръжената борба.

52-годишният Тимоченко беше избран за лидер на ФАРК в началото на ноември 2011 г., след смъртта на предшественика му Алфонсо Кано, убит по време на операция.

#ФАРК #Колумбия #Хуан Мануел Сантос #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници