И. Михайлова: Околната среда и климатът да имат място във всички сектори

И. Михайлова: Околната среда и климатът да имат място във всички сектори
„Аз съм радетел за това проблемите на околната среда и изменението на климата да намерят мястото си във всички секторни политики в България“, каза новоизбраният министър на околната среда и водите Искра Михайлова.
A A+ A++ A

„Аз съм радетел за това проблемите на околната среда и изменението на климата да намерят мястото си във всички секторни политики в България“. С такава заявка новоизбраният министър на околната среда и водите Искра Михайлова приe символично ключа на министерството от досегашния министър в служебния кабинет Юлиян Попов.

От своя страна Юлиян Попов изрази задоволство, че МОСВ се поема от Искра Михайлова, която е не само доказан експерт в тази област, но през годините „е доказала своята дълбока ангажираност с проблемите на околната среда“.

Тя благодари за символичния ключ и го прие като „голяма чест и отговорност“. Предстоят важни неща в частта „Структурни фондове“ за плановия период 2014-2020 г., които са спешни - до края на годината, каза новият министър на околната среда и водите в отговор на въпрос за предстоящите приоритети.

По думите й във връзка с договарянето на следващия програмен период е наложително да се разгледа и законопроектът за изменение и допълнение на Закона за водите.

„За прилагането на проблемите на климата в секторните политики е много възможно да се наложат и други законодателни инициативи“ - добави министър Искра Михайлова в първото си изявление пред журналисти.

#правителство #Искра Михайлова #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници