Движение за граждански контрол: Обществените съвети да имат право на участие в комисии

Движение за граждански контрол: Обществените съвети да имат право на участие в комисии
Съществуването на Обществени съвети към министерствата да бъде със задължителен характер, настояват лицата от протестите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Да бъде продължено действието на сега съществуващите Обществени съвети към министерствата, както и да бъдат сформирани такива към всички останали министерства, настояват от Движение за граждански контрол в писмо до зам.-председателя на парламента Мая Манолова.

Съществуването на Обществени съвети към министерствата да бъде със задължителен характер, настояват лицата от протестите.

Предлага се също така секретарите, които бъдат избрани в Обществените съвети по министерства, да имат право да участват във всички комисии, формирани към 42-то Народно събрание в съответния ресор. Също така да имат право на становище, което е равнопоставено на становището на министъра или неговия представител, който има отношение към обсъждания в комисията въпрос. Секретарите да имат право на инициатива в съответната комисия.

Предсатвителите на хората от протестите настояват техни представители от неправителствения сектор, да участват пряко с изказвания и реплики към народните представители по дискутирани теми.

Друго предложение е всички заседания на комисиите да бъдат предавани в интернет, с изключение на случаите, в които комисиите разискват въпроси свързани с класифицирана информация или национална сигурност, предлагат още гражданите.

#Мая Манолова #Движение за граждански контрол #обществени съвети #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници