Икона на св. Георги ще пази земеделския министър

Икона на св. Георги ще пази земеделския министър
Новият земеделски министър получи икона на свети Георги, която да го пази. Снимка: Министерство на земеделието
A A+ A++ A

Новият министър на земеделието и храните проф. Димитър Греков пристигна в Министерството на земеделието и храните, придружен от служебния министър проф. Иван Станков, предаде агенция „Фокус“.

Проф. Греков влезе в сградата от централния вход и беше посрещнат от колеги и журналисти с ръкопляскания. Проф. Станков въведе новия министър в кабинета и му пожела успехи, когато седне на стола на министъра, защото понякога той е много горещ.

Проф. Станков подари на проф. Греков бележник и химикалки, с които да подписва важните за страната и за развитието на земеделието договори, и му пожела да внимава, когато ги подписва.

Новият земеделски министър получи икона на свети Георги, която да го пази.

Моето желание е да назнача трима заместник-министри, защото това е огромно министерство. Това каза пред журналисти новият министър на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Той обясни, че първо трябва да се изберат заместник-министри, които да погледнат в дълбочина какво е положението, а после ще се разгледа какво е положението по дирекциите и агенциите. Но искам да се срещна с тях, за да видим какво е положението, каза той.

„Трябва да има приемственост – трябва да направим стратегия и да развием приоритетите си - зеленчукопроизводство, животновъдство, овощарство, мелиоративното строителство. Ще работя с асоциациите, които са създадени в сектора, с тях е най-важната ми среща, за да чуя техните проблеми и техните искания към мен“, обясни той.

„Работя с производители и виждам необходимостта от добре подготвени кадри. Ще подам ръка за средното, висшето образование, науката и бизнеса, които вървят ръка за ръка. Аз идвам от друг сектор, а това е огромно министерство“, обясни проф. Греков. Той посочи още, че ще работи и с ключовите организации за създаване на Закон за браншовите организации.

#проф. Димитър Греков #правителство #Орешарски #земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници