ВМРО: „Атака“ не влезе в патриотично обединение, предпочете обединение с ДПС

ВМРО: „Атака“ не влезе в патриотично обединение, предпочете обединение с ДПС
A A+ A++ A

Действията на „Атака“ в Народното събрание обясняват защо партията така и не пожела да влезе в обединението на патриотични партии, което ВМРО предлагаше месеци наред. Явно е, че днес „Атака“ проправи пътя за връщане на ДПС във властта. Вместо в патриотично обединение, лидерите на „Атака“ влязоха в едно друго обединение, което напомня за тройната коалиция, пише в декларация на ВМРО, разпратена до медиите.

ВМРО не приема правото на ГЕРБ или БСП/ДПС да упражняват властта броени седмици след като българите ясно показаха отношението си към цялата политическа прослойка. Страната се намира в политическа безизходица и затова ВМРО отново напомня призива си към всички български патриоти за обединение. Само патриотичен блок може да бъде алтернатива в днешното патово положение. Жалко е, че в този патриотичен блок явно не биха желали да участват лидерите на „Атака“. Ние вярваме, че честните привърженици на тази партия също искат обединение на българските патриоти, пишат още войводите.

ВМРО вече ясно заяви, че не може да подкрепи кабинета „Орешарски“ – заради участието на ДПС в него. Въпреки това ВМРО предостави и на тези управляващи десет приоритета пред страната, десет неотложни цели за работа. ВМРО вярва, че това е работещият подход: да предлагаш политики и да запазиш политическото си лице, вместо да даваш процедурна подкрепа, зад която стоят нечисти сделки, завършва декларацията.

#ВМРО #правителство #Орешарски #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници