Местан: Ако „Атака” е подкрепяла министър-председател, той се казва Бойко Борисов

Местан: Ако „Атака” е подкрепяла министър-председател, той се казва Бойко Борисов
Ако някога „Атака” е подкрепяла министър-председател от създаването на тази партия, то този министър-председател се казва Бойко Борисов, каза Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не приемаме внушенията за нова тройна коалиция. Вотът ще покаже, че такава няма. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан при дебатите по предложения кабинет на Пламен Орешарски, предаде „Фокус“.

Ако някога „Атака“ е подкрепяла министър-председател от създаването на тази партия, то този министър-председател се казва Бойко Борисов. Ако някога „Атака“ е подкрепяла нечия политика и партия, тази партия се казва ГЕРБ. Чета – 27 юли 2009 г. „Тук аз няма да се заиграя с понятията условно, безусловно, резервно, безрезевно, защото смятам, че страната ни има нужда от силно правителство и аз давам своята подкрепа за този кабинет, който г-н Борисов представи днес“, каза Местан.

42-рото НС е пред изпитание. Гласуването на кабинета е висша отговорност. Никоя цена не е по-скъпа от стабилната държавност, каза Местан. „Г-н Орешарски, вие днес ще получите нашата подкрепа. Ще се присъединя към констатацията, че няма да разполагате не със 100 дни, а със 100 секунди толеранс, защото това са страстите български.

Не се притеснявайте, изборът ви е правилен, защото и 12-те апостоли да бяхте предложили, реакцията нямаше да е по-различна, защото ставаше въпрос на един отчаян опит да се съхрани властта на всяка цена. Вие няма да имате това, което оставихте на своя следовник през 2009 г. Не се знае какво още ще излезе“, заяви Местан.

„Днес освен вярната формула на правителството, ние сме длъжни да поставим коректно въпроса и за отговорността – кой ще стои зад българското правителство. Този въпрос има лесен отговор и той ще бъде даден с вота, който народните представители ще упражнят. Ще стане ясно кой носи отговорността. Ние от ДПС заявяваме – ще носим доблестно своята политическа отговорност, толкова, колкото е по силите ни.

#правителство #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници