Станишев: Приключи времето на калинките в администрацията

Станишев: Приключи времето на калинките в администрацията
Приключи времето на калинките в администрацията. Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по предложения проектокабинет с премиер Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приключи времето на калинките в администрацията. Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по предложения проектокабинет с премиер Пламен Орешарски.

„Нека се опитаме да бъдем на висотата на отговорността. Трябва да отговаряме на очакванията на хората“, каза още Станишев. „Трябва да имаме ясното съзнание, че огромен брой българи гледат с очакване към НС, с разочарование и с крехка надежда, че нещата ще започнат да се променят. В продължение на 4 години живяхме в лъжа и в два свята – виртуален, представян в медиите, и реалния, в който живеят всички българи“, заяви Станишев.

„Наполовина е опоскан фискалният резерв, нараснал държавен дълг, през август правителството на Орешарски ще трябва да плати 800 млн. лв. заем, взет от предишното управление“, заяви Станишев. „Само от енергетиката, от вземане на дивиденти, са взети 1.2 млрд. лв. Вчера беше оповестен доклад, оказва се, че има реален риск България да загуби безвъзвратно 750 млн. лв. от европейските фондове“, посочи той.

„Вместо някой да се подсмихва и да пуска лафчета по адрес на бъдещи министри… В предишния кабинет толкова образовани министри не е имало“, посочи Станишев. Той се обърна към бъдещите министри с думите:

„Трябва да покажете, че работите за хората, защото само работа в името на общото благо може да даде резултат“. Изборите не са свършили, защото само формирането на стабилно правителство е крайният резултат, заяви Станишев.

#правителство #Орешарски #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници