МВФ гласува доверие на Кристин Лагард

МВФ гласува доверие на Кристин Лагард
Международният валутен фонд съобщи, че продължава да гласува доверие на своята генерална директорка Кристин Лагард, която се спаси от повдигане на обвинение от френски съд във връзка с аферата „Тапи–Креди Лионе“. Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Международният валутен фонд съобщи, че продължава да гласува доверие на своята генерална директорка Кристин Лагард, която се спаси от повдигане на обвинение от френски съд във връзка с аферата „Тапи–Креди Лионе“.

„Управителният съвет (в който участват всичките 188 държави членки) беше информиран за този процес, и по-конкретно за последните изслушвания в Парижкия съд, и потвърди своето доверие в капацитета на генералната директорка да изпълнява ефикасно функциите си“, се казва в комюнике на финансовата институция.

След двудневни изслушвания съдът даде на г-жа Лагард статут на асистиран свидетел в разследването на решението, взето през 2007 г., когато тя е била министър на икономиката, да се прибегне до арбитраж за уреждане на спора между бизнесмена Бернар Тапи и банката „Креди Лионе“ за купуването на компанията „Адидас“.

Този статут, който е нещо средно между свидетел и обвиняем, не предвижда прекратяване на съдебното преследване. То продължава и бившата министърка може отново да бъде призована и всеки момент да й бъде повдигнато обвинение.

 

БГНЕС, по АФП

#Кристин Лагард #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници