Мирен протест пред Народното събрание

Мирен протест пред Народното събрание
Към протестиращите граждани и представителите от Софийската организация на РЗС са се включили и представители на „Зелените”, събрали около 50 човека. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мирен протест се провежда пред сградата на Народното събрание, съобщава „Фокус“. Към протестиращите граждани и представителите от Софийската организация на РЗС са се включили и представители на „Зелените“, събрали около 50 човека.

Те държат плакати с надписи „Стоп на мафията!“ и „Касиране на изборите“, развяват българското знаме.

Протестиращите обявиха, че протестът е мирен и няма да скандират. От РЗС разположиха до протестиращите масичка за събиране на гражданска подписка, с която настояват Конституционният съд да отмени избора на депутати от ДПС, избрани в София с гласове от Турция.

В подписката се включват и хора, които не подкрепят партията, но са за отмяна на избора. По думите на организаторите подписката се събира от вчера.

Протестиращите пред Народното събрание носят плакати с надписи „Да си върнем откраднатите усмивки!“ и „Парламентът не е цирк, тук е място за морални политици!“.

Петко Ковачев от „Зелените“ посочи, че сме свидетели на безпрецедентен случаи дори и за България, в който едно правителство разпределя корупцията чрез новите министерства. Смяната на Калин Тихолов с Иван Данев за министър на инвестиционното проектиране, тоест един „сламен“ човек с друг, не променя нещата. По думите му самият премиер е покрил случая „батко и братко“ в България.

Ковачве обясни, че правителството се готви да краде, но не със силови мерки, а като „бели якички“. По думите му трябва да бъдем реалисти, защото няма да има процедура за касиране на изборите и затова искат да намалят щетите от правителството върху народа. Той обясни, че протестът ще продължи и че не е само за един ден. Случайни минувачи се спират да разговарят с протестиращите, един от тях беше Соломон Паси. Остава засиленото полицейско присъствие.


#правителство #Орешарски #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници