Бойко Борисов към Орешарски: Ако се бяхте срещнали с мен, щях да ви дам моя глас

Бойко Борисов към Орешарски: Ако се бяхте срещнали с мен, щях да ви дам моя глас
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На ваше място щях да намеря време да се срещна с първата политическа сила, обърна се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна към кандидата за премиер Пламен Орешарски, предаде агенция „Фокус“.

Радвам се, че г-н Орешарски, за разлика от първия ден, вече им уцелва имената на министрите. Това е важно, да се надяваме, че след като вече са ви дадени и представени, защото някои вие откровено не ги познавахте, сте ги одобрили и те са добри професионалисти. Явно е, че сте се разбрали. Ще има правителство, излъчено днес, каза още лидерът на ГЕРБ.

Заедно с г-н Станишев, за разлика от много от вас, знаем колко е трудно да си премиер в най-тежката икономическа криза в света. Наши съседи загубиха милиарди евра. Час по-скоро правителството трябва да отиде да работи. Когато една партия е отредена от народа като първа политическа сила, когато има 97 депутати, а вие - едва 84, нека оставим волята на хората да са ни подредили по начина, по който ни харесват, каза Борисов.

В Европа времето е много тежко, маса държави са пред срив. Надали има премиер в света, който да не иска да вдигне доходите на хората, но не всички успяват, каза Борисов. Неслучайно г-н Станишев избра вас, а не пое той този пост. Който стане сега премиер, е нещо изключително трудно и отговорно. Финансовата криза бушува и няма никакъв шанс да си отиде, каза Борисов.

Уверявам ви, че вместо да се криете и да правите трикове, аз щях да ви дам моя глас. Трябваше само да се обадите. Трябваше само да се обадите. Но - нашата врата като партия, към вас самия, остава отворена. Когато пожелаете, с мен, или хора, които са били в управлението, знаят проблемите, могат да ви окажат съдействие. Ако се обадите и ви откажа - излезте на трибуната и кажете - не си удържахте на думата. Пожелавам ви успех, кураж, много характер. Желая ви на вас лично успех, каза Бойко Борисов, който си забрави картата в пулта на тръгване от трибуната.

След Борисов Пламен Орешарски поиска лично обяснение, в което заяви: Само от уважение към вас няма да спомена нищо за вашите министри, как ги намирахте, къде, с каква квалификация бяха. Много ви благодаря за съветите по финансови въпроси. Аз действително ще разчитам на вашата подкрепа, това го заявявам от тази трибуна.

След Пламен Орешарски Бойко Борисов също поиска лично обяснение и се извини, че е пропуснал да поздрави президента и другите гости в залата: Само десет секунди, не знаех, изказвам извинението си към президента, към патриарха, към вероизповеданията и посланиците, бях се съсредоточил в това, което исках да кажа.

#Бойко Борисов #Пламен Орешарски #правителство #гласуване #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници