НДСВ: Изненада ще е, ако гласуването мине без изненади

НДСВ: Изненада ще е, ако гласуването мине без изненади
A A+ A++ A

Планът „Орешарски“ донесе изненади още преди да е приет в Народното събрание, съобщават от НДСВ.

Изненада ще бъде, ако гласуването утре мине без изненади, смятат те.

От партията определят като изненада фактът, че „ще ни управлява от името на втората политическа сила на последните избори. Изненада са десните мерки на лява партия. Голяма изненада е и първата инициатива на екипа на Орешарски да върнат залите за пушене в заведенията. Но най-силно изненадани са от БСП“.

От НДСВ казват още: „Голяма част от лицата в новия проектокабинет не са добре познати в средите на социалистите. От друга страна, предварителната нагласа, че кабинетът „Орешарски“ ще представлява БСП и ДПС, с чиято подкрепа най-вече ще управлява, е доста пресилена. Лица с десни биографии и дори премиерски и президентски съветник на бившите управляващи се набиват в очи. Бързата реакция и смяната на един кандидат министър, забъркан в подозрителни проекти, показа не само реактивност, но и страх от обществен натиск.

Кабинетът „Орешарски“ засега изглежда експертен, но доста неясен и шарен, трудно управляем и непредсказуем. Експериментът може да успее при постоянна подкрепа в 42-рoто Народно събрание, но може да бъде и краткосрочен. Натискът върху Орешарски ще бъде чутовен. Ще бъде от улицата, която няма да остави 100 дни толеранс. От БСП, която няма да е докрай сигурна, че се управлява по нейна воля. От ДПС – рафинирано. От „Атака“ – изнудване. От ГЕРБ, които никога няма да простят, че са изпуснали мандата.

Правителството ще трябва бързо да реагира на цените на тока, на парите по европрограмите, на цените на лекарствата, на цените за парното, на заплатите, на пенсиите. Орешарски няма да има време, а сигурно и подкрепа, за да извърши истински реформи в енергетиката, в здравеопазването, в образованието. И като се надяваме, че кабинетът „Орешарски“, обречен да изкупва стари грехове, няма да сътвори нови, с нетърпение очакваме да видим програмата му. Дали и тя ще ни изненада?“, допълват от НДСВ.

#НДСВ #Пламен Орешарски #Орешарски #БСП #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници