Сирийската опозиция: Свалянето на оръжейното ембарго е закъсняло

Сирийската опозиция: Свалянето на оръжейното ембарго е закъсняло
„Сирийците са разочаровани. Те смятаха, че демокрациите се грижат за тези, които искат демокрация“, каза от своя страна говорителят на Националната коалиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската опозиция определи като „твърде малко, твърде късно“ решението на Европейския съюз да свали ембаргото за доставка на оръжия за бунтовниците, сражаващи се срещу президента Башар Асад.

„Определено това е положителна стъпка, но ние се страхуваме, че тя може да бъде твърде малка и твърде закъсняла“, заяви говорител на най-голямата опозиционна Национална коалиция, предава БГНЕС

ЕС се споразумя снощи да отмени ембаргото за доставка на оръжия за сирийските бунтовници, но страните членки няма да изнасят оръжия в близките месеци, за да не застрашат руско-американската мирна инициатива „Женева-2“.

Френски представител подчерта, че става дума за „теоретично вдигане на ембаргото“.

„По-конкретно няма да има решение за доставка на оръжие преди 1 август“, добави той.

„Сирийците са разочаровани. Те смятаха, че демокрациите се грижат за тези, които искат демокрация“, каза от своя страна говорителят на Националната коалиция.

„Ние трябва да осигурим защитата на цивилните, на сирийския народ. Оръжията биха могли да бъдат единият елемент, но ние също така бихме желали да бъде взета по-сериозна и ясна позиция от ЕС“, добави още той.

#Сирия #опозиция #ембарго #оръжия #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници