Google готви ъпдейт за интерфейса на Gmail

Google готви ъпдейт за интерфейса на Gmail
A A+ A++ A

От The Next Web публикуват снимки, които показват, че Google по всяка вероятност готви нов дизайн на уеб интерфейса на Gmail и на приложенията за Android и за Chrome OS. Основната промяна за уеб версията, изглежда, е въвеждането на табове, които би трябвало да помогнат на потребителите с организацията на съдържанието в пощата им. Засега категориите са Main, Social, Offers, Notifications и Forums.

Основният прозорец (Main) ще съдържа съобщения от приятели, роднини и други, които не подлежат на категоризация или сортиране. В Social обаче ще се намират например съобщенията от социални мрежи или медии. Във Forums потребителите ще могат да намерят съобщения от имейл групи или форуми, докато в Offers ще има съдържание, свързано с различни търговци, сайтове за сделки и други подобни. Засега не става ясно кога поттребителите могат да очакват да видят новия дизайн, но предположенията са, че Google може би ще го пуснат през следващите седмици.

Gmail за Android ще се сдобие с нов навигационен панел, който може да бъде издърпан от лявата част на екрана. В същото време лентата с бутони за изпълняване на различни действия е преместена от долната част на екрана в горната. Потребителите на Chrome OS пък получават нов панел за достъп до чата и някои други услуги на Google.

Според информацията в логовете за подготвяните промени ъпдейтът ще донесе нова позиция в списъка с инсталирани приложения, списък на отворените прозорци и подпрозорци за всяко приложение, ъпдейт на Chrome Office Viewer, нова подредба във файловия мениджър на платформата и куп оптимизации за приложенията и управлението на паметта.

http://thenextweb.com/google/2013/05/24/do-these-screenshots-reveal-a-heavily-revamped-gmail-for-mobile-and-web-is-on-the-way/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино