Станишев: Да се захващаме за работа!

Станишев: Да се захващаме за работа!
Има риск от безвластие, хаос, сценариите на ГЕРБ...Трябва да сме наясно с това, каза Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изявление със съкращения на лидера на БСП пред пленума на БСП минути преди да бъде оповестен кабинетът

Преди половин година от тази зала на „Позитано“ 20 споделих, че в резултат от управлението на ГЕРБ България е в бедствено положение. Изходът - сериозна промяна и програмно правителство, което да започне процес на оздравяване, но не със силите само на една политическа сила. С нови личности.

Ден преди масовите протести обявих, че искаме демократична и социална държава.

Две трети от българите гласуваха за промяна. За първи път имаме възможност и уникален шанс само след мандат в опозиция, да трупаме доверие.

Социалните приоритети за нас са водещи, икономиката също. В основата на програмните намерения на правителството са нашите ангажименти пред избирателите. Възстановяване на държавността, създаване на основи за икономическо развитие и социална справедриваст са трите стълба.

Това Народно събрание стартира с ниско доверие. Затова пред правителството на Орешарски предстои труден процес на доказване всеки ден - за върховенство на закона, за визията за развитието на държавата.

Приключи времето на Борисов, когато парламентът беше подчинен на изпълнителната власт. Диалогът между властите е задължителен.

Ситуацията в страната продължава да е извънредна и служебното правителство не е казало истината. Очаквам от г-н Орешарски и от екипа му да извадят фактите на масата за всеки един сектор.

Разруха! Държавата не работи, не функционира. Правителството на Орешарски ще стъпва по въглени, по минно поле. И няма да е лесно. Трябва да се захващаме за работа!

Има риск от безвластие, хаос, сценариите на ГЕРБ...Трябва да сме наясно с това.

#Пламен Орешарски #Сергей Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници