Борисов не отговори дали МВР е рекетирало

Борисов не отговори дали МВР е рекетирало
A A+ A++ A

Хора, които са извън партията, могат да коментират каквото си искат, това е демокрацията, това си е тяхно право. Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отговори на въпрос на БГНЕС истина ли е казаното от бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, че МВР се е използвало по тяхно време за рекет и изземване на бизнес.

На другия въпрос - защо през 2010 г. по данни на Евростат, оповестени днес, България е на второ място по спад на жизнения стандарт след Гърция, Борисов отговори: спомняте си, че сегашният кандидат за премиер Орешарски 2009 г. казваше, че няма финансово-икономическа криза. И когато ние влязохме август месец в управлението, се оказа, че над половин милиард е пасивът в държавата. Днес всички пишете, че фискалният резерв е над 5.5 млрд.лв., така че още една от лъжите им се пропука.

Борисов още по-категорично отказа да отговаря на друг актуален въпрос – дали утре при гласуване на новия кабинет депутатите от ГЕРБ ще се регистрират в пленарна зала. „И утре е ден, нали и вие трябва да получавате заплати. Така че като дойдем утре…“, заяви той неопределено.

Не виждам абсолютно никаква логика в това да се обявява, че утре ще има правителство без подкрепата на „Атака“ и без подкрепата на ГЕРБ, след като чисто математически БСП и ДПС имат 120 гласа, подчерта Борисов. Но явно има някаква комбинация, някакъв трик, който утре ще ни бъде приложен, добави той. Оттук нататък ние сме заявили нашите евроатлантически приоритети, как ще работим, продължи той.

Радостни сме от това, което чухме - че Орешарски стриктно спазва нашата програма, каза Борисов като уточни, че има предвид позицията да не се вдигат данъците и да не се строи АЕЦ „Белене“. Бившият премиер призна за пореден път грешката на управлението си да не се вдигат парите за майките, което сега ще бъде коригирано. Ако новата власт върне тютюнопушенето в обществени сгради, той смята, че няма да е добре, защото тютюнопушене и здравеопазване нямало как да вървят заедно.

#Бойко Борисов #рекет #МВР #ГЕРБ #Емил Димитров #БСП #ДПС #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници