Интерфейсът на iOS 7 ще заложи на бяло и черно

Интерфейсът на iOS 7 ще заложи на бяло и черно
A A+ A++ A

С наближаването на конференцията WWDC, на която очакваме Apple да представи следващото основно издание на своята мобилна операционна система, детайлите за промените в нея започнаха да се промъкват онлайн. Те потвърждават досегашните слухове, че компанията ще промени сериозно дизайна й под ръководството на Джонатан Айви, който пое задачата да води дизайна на iOS след напускането на Скот Форстал. Според информация на 9to5Mac Айви е изхвърлил тежките текстури, които бяха неизменна част от платформата, и е заложил на черно-бяла цветова схема, която е много по-плоска в сравнение с досегашното издание на iOS.

Заедно с това външният вид на основните приложения в iOS, всяко от които имаше различен външен вид, вече е значително унифициран. Посочва се, че те ще са преобладаващо бели, но всяко ще има своя цветова схема. Сайтът пише, че макар пред Айви да стои задачата да не отчужди милионите потребители на iOS с драстични промени в дизайна, неговата ръка се усеща във всеки аспект на операционната система, но в същото време всичко остава познато за потребителите. След представянето на WWDC iOS 7 вероятно ще достигне до потребителите през есента с нови продукти на компанията.

9to5Mac осигуряват специфични детайли и за някои от промените в приложенията. Например плъзгачът за отключване на екрана ще бъде заменен от нов черен интерфейс, а клавиатурата за въвеждане на код ще е различна. Текстурата от фона на Notification Center ще бъде заменена с тъмносива цветова схема и не е изключено да се сдобие с нови уиджети. Уиджетите обаче ще останат само там, тъй като основният екран ще запази досегашната си функционалност и закръглени икони, но с по-плосък дизайн. Големи промени се очакват и по отношение на интерфейса на App Store, Newsstand, Game Center, Safari, Weather и Camera.

http://9to5mac.com/2013/05/24/jony-ives-new-look-for-ios-7-black-white-and-flat-all-over/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино