Орешарски: Да сложим край на четиригодишните цикли

Орешарски: Да сложим край на четиригодишните цикли
Финасистът подчерта, че вижда няколко ключови приоритета за следващия мандат – възстановяване на държавността, насърчаване на предприемачеството, социална справедливост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искаме да променим начина на функциониране на властта – тя да бъде по-отворена към институциите на гражданското общество и останалите политически сили, заяви номинираният за премиер Пламен Орешарски на среща в парламента с експерти от партия „Движение България на гражданите“, предаде агенция „Фокус“.

„Диалогът ще е тежък от гледна точка на различни мнения. Но това е пътят, за да прекъснем четиригодишните цикли, в които се развива нашата страна в последните години, и почваме като че ли наново на всеки четири години“, посочи Орешарски.

Финасистът подчерта, че вижда няколко ключови приоритета за следващия мандат – възстановяване на държавността, насърчаване на предприемачеството, социална справедливост.

„Извели сме краткосрочни, стабилизиращи мерки. Тези мерки могат да се реализират до края на тази година. По-дългосрочните мерки могат да се бюджетират за следващия бюджетен период“, заяви Орешарски.

Най-неотложните мерки според Орешарски са: малък пакет подпомагане на домакинствата с най-ниски доходи; цялостен преглед на отношението на администрацията към бизнеса и облекчаване на натиска върху бизнеса; подобряване на събираемостта на приходите; възстановяване ролята на парламента и по-голяма публичност и отчетност на изпълнителната власт; по-активна държава в своите регулиращи и контролиращи функции и по-голяма свобода на предприемачеството; мерки за селското стопанство.

#Пламен Орешарски #"Движение България на гражданите" #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници