Метин Казак: Допълнителни изисквания от Турция към превозвачи от ЕС ограничава принципа на свободно движение

Метин Казак: Допълнителни изисквания от Турция към превозвачи от ЕС ограничава принципа на свободно движение
Митническият съюз между Турция и Европейския съюз предвижда премахване на всички административни ограничения и т.нар. нетърговски бариери между Турция и ЕС, заяви Метин Казак. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митническият съюз между Турция и Европейския съюз предвижда премахване на всички административни ограничения и т.нар. нетърговски бариери между Турция и Европейския съюз, заяви евродепутатът от ДПС-АЛДЕ Метин Казак в интервю за агенция "Фокус".

Изявлението бе направено по повод проблемите, които предизвикаха протестите на българските превозвачи на турската граница.

„В този смисъл създаването на каквито и да е допълнителни дискриминационни административни изисквания от страна на Турция към български или каквито и да са други превозвачи от Европейския съюз представлява ограничаване на този принцип на свободно движение на стоки и услуги", каза Казак.

Според Казак, необходимо е и двете страни да се въздържат от такива административни процедури и пречки, които се поставят.

„В този смисъл и консултативният съвет към Митническия съюз би следвало да разгледа този въпрос и да излезе с общо становище, специално към Турция да приеме съответната нормативна уредба, която да предотврати за в бъдеще прилагането на такива ограничения", каза още той.

#Турция #Европейския съюз #Метин Казак #Митническия съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници