„Движение България на гражданите" няма да подкрепи кабинета "Орешарски"

„Движение България на гражданите"  няма да подкрепи кабинета "Орешарски"
Петър Николов благодари на 4358 души от Великотърновска област, гласували за партията на вота, и ги увери, че няма да бъдат подведени. Снимка: „Движение България на гражданите"
A A+ A++ A

„Движение България на гражданите" ще бъде опозиция и няма да подкрепи правителството на Пламен Орешарски, заяви Петър Николов, кандидат за депутат от Велико Търново от партията на Меглена Кунева.

Той благодари на 4358 души от Великотърновска област, гласували за партията на вота, и ги увери, че няма да бъдат подведени, съобщава "Стандарт нюз".

Според него това не е програмно или експертно правителство, а просто едно правителство на БСП.

В понеделник Меглена Кунева е поканена на среща с Пламен Орешарски, на която ще бъдат обсъдени онези моменти от програмата на ДБГ, които са нужни за да излезе страната бързо от кризата.

"България на гражданите" няма да води разговори или да помагаме с тези, а и Меглена Кунева няма да приеме пост в бъдещото правителство, нито ще излъчи министри от партията си. През следващото лято може би ще имаме извънредни избори заедно с тези за европейски парламент или ако двата вота не съвпаднат, малко след евро изборите ще се наложи да избираме нови народни представители у нас. Евровотът ще покаже нова и различна от сегашната конфигурация на политическите сили", смята Петър Николов.

#„Движение България на гражданите" #Петър Николов #Меглена Кунева #БСП #правителство #Кабинет #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници