Кипър готви строги икономии за следващия бюджет

Кипър готви строги икономии за следващия бюджет
Следващата година ще бъде трудна, с продължаващ икономически спад, затова акцентът ще е върху извършването на необходимите дълбоки структурни реформи, подчерта финансовият министър Харис Георгиадис. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бюджет на строги икономии се подготвя в Кипър за 2014 г.

Правителството започна обсъждането на бюджетната рамка за следващите три години, които ще минат под знака на споразумението с тройката международни кредитори, съобщи БНР.

В мерките за икономии за следващата година се предвижда ограничаване на разходите на министерствата, намаляване на социалните плащания с над 28 млн. евро, намаляване с 3% на заплатите и пенсиите в публичния сектор.

За увеличаване на приходите влиза в сила гласуваното вече увеличение на ДДС от 18% на 19%, повишаване на акциза върху горивата с 5 цента, ръст от 1% на вноските за социално осигуряване.

За да се стимулира икономическият растеж и да се създадат нови работни места, с приоритет в бюджет 2014 ще бъде осигурено финансиране на големи инфраструктурни проекти.

„В условията на дълбоката икономическа криза в страната, бюджетът за 2014 г. ще е бюджет на строги икономии. Той ще отговаря на ситуацията в реалната икономика", подчерта финансовият министър Харис Георгиадис.

„Следващата година ще бъде трудна, с продължаващ икономически спад, затова акцентът ще е върху извършването на необходимите дълбоки структурни реформи", каза още министърът.

#Кипър #бюджет #икономии #Харис Георгиадис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници