Вежди Рашидов готов да напусне парламента

Вежди Рашидов готов да напусне парламента
Рашидов поясни, че планира да напусне мястото си в 42-ото Народното събрание заради диабета, който е развил докато е бил министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ще поседя малко и ще се оттегля, но няма да изоставя Бойко Борисов. Аз работих прекрасно с този човек. По-диалогичен човек не познавам", обяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред Нова ТВ.

Рашидов поясни, че планира да напусне мястото си в 42-ото Народното събрание заради диабета, който е развил докато е бил министър.

По думите му за заболяването му е допринесъл стресът около протестите на кинодейците.

Рашидов обаче иска първо да завърши работата си по изготвянето на национална стратегия за културата в България, която се подготвя вече втора година и трябва да бъде гласувана от парламента.

"Вече два месеца наблюдавам една машина, която зомбира хората. Направих усилие да се докажа пред скептиците. Хората се чудеха как турчин може да управлява българската култура. Е, доказах колко съм амбициозен", подчерта бившият министър на културата, цитиран от „Стандарт".

Рашидов подчерта, че колкото и да е демонизиран от определени среди Борисов в момента, един ден ще се разбере, че България едва ли е имала такъв министър-председател.

#Вежди Рашидов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници