Какъв е проблемът Марин Райков да е посланик?

Какъв е проблемът Марин Райков да е посланик?
A A+ A++ A

Намерението на служебния премиер Марин Райков да се върне към дипломатическата си кариера след като новото правителство поеме властта, предизвика масова истерия в Народното събрание и някои медии.

Райков е дипломат от кариерата и добър професионалист и няма нищо странно и неморално, че иска да продължи да практикува професията си. Нима трябва да очакваме, че след като напусне поста ще отиде да се нареди в Бюрото по труда?

Ясно е, че популизмът е модерен и че ако Райков нямаше друга професия освен политик и останеше на работа, щеше да се хареса на всички. Тогава някои “експерти“ нямаше да обясняват колко неетично е премиерът да иска посланическо място в Рим.

Ако уважаваме себе си, трябва да искаме на върха на държавата да стоят хора, които като си тръгнат от държавническия пост, да могат да отидат навякъде, защото са професионалисти в дадена област.

Освен това, без да правим опит да оценим работата на Райков като служебен премиер, трябва да признаем, че се съгласи да седне на премиерския стол, когато той приличаше на електрически стол. Малко хора биха го направили, защото трябваше спешно да се овладеят недоволството на хората и да не изцапат името си.

А това можеше да го свърши само добър дипломат като Райков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници