Сидеров: Искра Фидосова се е опитвала да влияе на съдии от КС

Сидеров: Искра Фидосова се е опитвала да влияе на съдии от КС
Сидеров призовава президента да не се бави с връчването на мандата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз ще насоча вниманието на президента към това - да обърне внимание, да се запознае с тези сигнали, които имаме, че г-жа Фидосова се е обаждала, и се е опитвала, но не знам доколко е успяла, да влияе върху съдии от Конституционния съд. Имам информация, която е неформална, и няма как да кажа кои съдии, защото тези неща се доказват с разследвания”, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в четвъртък преди консултациите при президента.

„Силно се надявам, че ще се стигне до такова разследване срещу Фидосова, но в момента е важно президентът да вземе всички мерки да гарантира обективността на Конституционния съд”, добави той, цитиран от агенция "Фокус".

"Основната ми теза е президентът да не се бави, да не се поддава на влиянието на ГЕРБ, и да упражни влияние върху ГЕРБ, да не се държат безотговорно и антидържавнически. Защото ги видяхме още на втория ден в парламента – те започват с провокациите си - влизания, излизания. Те правят всичко възможно - да внесат някакъв хаос в работата на институциите, да черпят дивиденти от това и през това време да обработват конституционни съдии, което е много голямо престъпление – търговия с влияние", категоричен бе Сидеров.

"Внушението, че "Атака" помага на някой, са измамите на Борисов", заяви още лидерът на "Атака".

"Той е един измамник, който в момента направи тройна коалиция с Националния фронт за спасение на Бойко и с пудела Яне и РЗС. Питайте ги тях - как така критиците уж на ГЕРБ сега се прегърнаха, и колко струва това", заяви Сидеров.

"Няма да подкрепим априори, предварително, на юнашко доверие, както сме подкрепяли. Ще бъдем коректив на което и да е управление и ще изискваме от него", каза още Волен Сидеров.

Според него, вероятно депутатите от "Атака" ще се регистрират при гласуването на кабинета "Орешарски", но по думите му, това не е задължително.

„Този въпрос е преувеличаван. Недейте да внушавате на хората, че помагаме на някой, не внушавайте неверни тенденциозни заблуди за хората. На никого не помагаме и този въпрос няма това фатално значение, което му продавате. С числа показах, че нашите гласове нямаха никакво значение. Борисов инспирира тези въпроси", заяви Сидеров.

На въпрос - дали трябва днес да бъде връчен мандатът и на БСП, Волен Сидеров каза: „Аз не виждам причини за бавене".

Припомняме, че президентът започва в четвъртък консултации с парламентарно представените политически партии в 42-рото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на правителство.

Консултациите с "Атака" започнаха в 10.00 часа.

#ГЕРБ #Атака #Искра Фидосова #Волен Сидеров #президент #Народно събрание #консултации #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници