Андрей Райчев: Орешарски в момента е незаменим

Андрей Райчев: Орешарски в момента е незаменим
Според Райчев Орешарски е момента е незаменим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Сигурен съм, че Орешарски осъзнава силата си в момента. Представете си какво ще стане с политиката на БСП и ДПС, ако Орешарски се фръцне. Той в момента е незаменим, силната фигура в момента е Орешарски, всички зависят от него. Не мисля, че ще му наложат нещо, което той не иска. Толкова силен премиер не от партия не сме виждали“, заяви в сутрешния блок на бТВ в четвъртък социологът Андрей Райчев.

„Не знам дали Орешарски ще се справи, но шанс има. Орешарски, Станишев и Даниел Вълчев се справиха с най-дългата стачка в страната – учителската“, припомни той.

„Тежко изпитание за Орешарски, но той има своя шанс - не повече от 40 на сто. Това правителство със сигурност има перспектива до края на годината. Има една почти сигурна година, а по-нататък зависи от него сега“, каза още Андрей Райчев.

„В този момент най-голямото политическо напрежение тече между тези, които правят коалицията, споразумението. Културата на БСП и ДПС е толкова голяма, че по този изключително важен въпрос няма нито една вълничка. Това е страхът от паралелния властови център, който Цветанов направи“, каза Райчев. „Поради това те ще бъдат единни. Кой им прави единството – Цветанов, формулата на единството е Цветанов“, допълни той.

В момента, в който хванат някого да краде, всичко ще приключи, смята социологът. „Трябва да са доста по-бързи, което не е характерно за БСП. БСП е мудна партия“, подчерта Райчев.

#Пламен Орешарски #Андрей Райчев #БСП #ДПС #Цветанов #Станишев #Даниел Вълчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници