HTC се разделя с някои от висшите си мениджъри

HTC се разделя с някои от висшите си мениджъри
A A+ A++ A

HTC продължава да губи някои от висшите си мениджъри, след като наскоро от компанията си тръгна шефът на европейското подразделение Флориан Сейше, за да започне работа в Nokia. Преди дни своето напускане обяви в Twitter и Джейсън Гордън, който заемаше поста вицепрезидент за глобалните комуникации в компанията, а преди това от компанията си тръгнаха ключови служители като главния маркетинг мениджър Ребека Роуланд, директорът за дигитален маркетинг Джон Старкуедър и мениджърът за продуктови стратегии Ерик Лин.

Междувременно от The Verge пишат, че в редиците на тайванците вече не присъства и Куджи Кодера. Той дойде в HTC през лятото на 2010 г (http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=16717) и отговаряше за продуктовото портфолио на компанията. Според информацията известна вина за промените има и главният маркетингов мениджър Бен Хо, който планира връщането на дейностите за планиране и стратегически решения обратно в централата на компанията в Тайпе.

Някои източници са посочили и шефа на HTC Питър Чоу също като препятствие заради неговите изненадващи решения, противоречащи на дългосрочната стратегия. Например служители на компанията са го предупредили за потенциалните проблеми с доставките на компоненти за One и забавянето на продажбите му, но той е наредил работата по устройството да продължи. В момента компанията е разрешила проблема с недостиг на детайли и увеличава производството на телефона, но забавянето стопи преднината, която One щеше да има пред основния конкурент Samsung Galaxy S4.

В същото време продажбите на HTC First със софтуера на Facebook не вървят особено добре в Щатите и AT&T намали цената на телефона от 99 долара на 99 цента в стремежа си да стимулира търсенето му.

http://www.theregister.co.uk/2013/05/22/htc_exodus_bad_news/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино