Местан към Цветанов: Трябва да свикнете с новия си статут на опозиция

Местан към Цветанов: Трябва да свикнете с новия си статут на опозиция
A A+ A++ A

Трябва да свикнете с новия си статут на опозиционна парламентарна група. Добре е да приведете езика си с новия си статут – тривиален, опозиционен статут. Това каза председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан в отговор на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде агенция „Фокус“.

„Председателят на Народното събрание ви направи забележка, че времето ви е изтекло, той имаше предвид, че просрочихте 3 минути за дуплика. Изразът „времето ви изтече“ има доста по-общо политическо звучене и значение – изтече ви времето, политическото време, за да продължавате да раздавате морални присъди от тази трибуна и да се произнасяте по това кой на кое място седи. Моето място тук до Пеевски, Имамов, Цонев се определя от вота на избирателите на ДПС, няма да го определяте вие“, коментира Местан.

„За пореден път Цветанов злоупотребява с един случай – „Фронтиер“. Имахте четири години да заловите престъпниците и да ги вкарате в затвора. Има поне три разлики между мен и представители на ГЕРБ. През 2007 г. бях заподозряна, че съм упражнявала натиск върху следователи по дело. Никой не е чувал разговори между мен и следовател, но цяла България чу как Борисов упражнява натиск върху прокурор“, заяви в лично обяснение депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова.

„Прокуратурата се произнесе, че не съм извършила престъпление. За вас тепърва ще се произнесе. В момента аз заставам пред вас с чисто име. Вие предстои да си изчистите имената, докато не го направите, нямате право да говорите за морал“, заяви Нинова.

#Лютви Местан #Народно събрание #Цветан Цветанов #опозиция #БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници