Живко Георгиев: Новият парламент няма да е красива гледка

Живко Георгиев: Новият парламент няма да е красива гледка
"Атака" ще се стреми да запази своя антисистемен характер и своята опозиционност, дори ако в някои моменти подкрепя програмно правителство, прогнозира социологът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Новият парламент ще е труден и няма да предоставя красиви гледки за публиката", коментира социологът Живко Георгиев пред агенция „Фокус".

По думите му няма нищо изненадващо в позициите на парламентарно представените сили.

"Атака" ще се стреми да запази своя антисистемен характер и своята опозиционност, дори ако в някои моменти подкрепя програмно правителство, посочи социологът.

"Съмнявам се, че "Атака" желае избори наесен. Тъй като такава опция все още стои, нейното поведение ще държи отворени вратите за най-различни развития", коментира Георгиев.

"Някои ще нарекат това опит да се вдигне цената. Според мен е доста логично поведение на партия "Атака", която ще се опита да запази, а не да подведе този електорален потенциал, който успя да събере около себе си след тежки времена в края на мандата на предишното правителство, когато беше загубила доста политическо влияние", посочи социологът.

Той определи новоизбрания председател на 42-ото Народно събрание Михаил Миков като опитен парламентарист.

"Добре е, че е юрист и политик, познаващ институциите, регионите и българския политически живот. Би могъл да бъде добър и във всеки случай по-добър от Цецка Цачева", смята Живко Георгиев.

#Живко Георгиев #Михаил Миков #Цецка Цачева #избори #правителство #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници