Юрий Асланов: Напускането на ГЕРБ и „Атака” бе пропаганден ход

Юрий Асланов: Напускането на ГЕРБ и „Атака” бе пропаганден ход
A A+ A++ A

Реакцията на ГЕРБ и „Атака“ да бойкотират избора на ръководство на парламента на днешното първо заседание на 42-рото Народно събрание бе по-скоро пропаганден ход за демонстрация, отколкото рационално и обмислено решение. Това коментира за Агенция „Фокус“ социологът Юрий Асланов.

Според Асланов партиите ще поправят решението си, тъй като „няма да се оставят без представител в председателския съвет на парламента, който определя дневния ред на заседанията“. „Очевидно е, че при това високо ниво на конфронтация, с което стартира парламентът, трудно ще се постигне съгласие между политическите сили“, предупреди социологът.

Ако „Атака“ реагира по този начин и при сформирането на правителство, това ще е от полза за БСП и ДПС, смята Асланов. Той отбеляза, че Бойко Борисов вече се опитва да свикне с ролята да е в опозиция, но трудно му се отдава.

„Не е свикнал да е в кожата на равен сред равни, тъй като е привикнал към друго. Налага му се обаче да свикне“, подчерта социологът. Той отбеляза, че бъдещото развитие на партия ГЕРБ зависи от интереси и зависимости, а такива партии не се задържат във властта.

Като плюс за ГЕРБ според Асланов е фактът, че партията е много добре позиционирана в местната власт. „ГЕРБ зависи също от личната съдба на Цветан Цветанов, тъй като, ако с него се случи нещо по инициатива на прокуратурата, партия ГЕРБ наистина ще се разпадне“, заяви още Юрий Асланов.

#Юрий Асланов #ГЕРБ #Бойко Борисов #Народно събрание #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници