Борисов: Признах грешката за майките, Дянков беше виновен

Борисов: Признах грешката за майките, Дянков беше виновен
„Не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента? На нас ни отива или председателското място, или ще стоим като опозиция и ще им гледаме сеира“, попита Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

„Признах грешката за майките, имахме голям спор с Дянков веднага да се дадат 30 милиона лева“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

На въпрос не е ли популистко сега ГЕРБ да предлага повишаване на доходите на майките, при положение че отхвърли тази идея в края на своя мандат, Борисов отговори: „Признах това като грешка, нека да го направят и ще гласувам за него. Дянков беше виновен, той прехвърли парите за детските градини“. Ние си признахме, че сме били горделиви, че голямата ни победа може да ни е заслепила, всички тези грешки си ги признахме, добави бившият премиер.

Борисов подчерта, че ГЕРБ ще подкрепи идеята съставът на ДКЕВР да се избира от парламента с мнозинство от 2/3, ще подкрепят продължаването на инфраструктурните проекти, да се вдигнат доходите, повишаване на парите, които получават майките, които отглеждат деца до 2-годишна възраст. Не е нито грозно, нито безпринципно, бих гласувал с две ръце да се случат тези неща, добави той.

Aз ще предложа правителство във всички случаи, просто ще разговарям с президента как да се съкратят сроковете до минути и часове само за да видят хората какво ще е алтернативното правителство, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов определи случилото се днес в парламента и поведението на парламентарната група на „Атака“ като „спектакъл“ и като „уйдурма“.

Според него „Атака“ са се разбрали с ДПС и Коалиция за България, националистическата партия да не се регистрира и така да намалява броят на депутатите, с които може да се вземе легитимно решение от парламента.

„Нарочно „Атака“ не се регистрира. Когато те не се регистрират, тогава вече на ДПС и БСП са достатъчно да си направят правителство и всички комисии да си изберат“, коментира Бойко Борисов.

Той заплаши, че и депутатите на ГЕРБ ще започнат да не се регистрират в началото на всеки пленарен ден. „Ако не се регистрираме в парламента, ще видим как „Атака“ трябва да даде 3-4 души на Коалиция за България и ДПС, за да направят правителство“, заяви Борисов, но правилно направи сметката, че ако и ГЕРБ, и „Атака“ не се регистрират в деня, в който трябва да бъде гласувано правителството, няма да има нужния кворум за приемането на кабинета.

Той продължава да е недоволен, че председателят на 42-рото Народно събрание няма да бъде от ГЕРБ. „Не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента? На нас ни отива или председателското място, или ще стоим като опозиция и ще им гледаме сеира“, попита той.

„Те ако бяха загрижени за България, щяха да кажат: „Първата политическа сила трябва да вземе председателското място в парламента и щяха да дадат 1-2 депутати да гласуват да имаме правителство“, добави той.

#Народно събрание #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници