Бойко Борисов: „Атака” не се регистрира, за да изберат БСП и ДПС председател на парламента

Бойко Борисов: „Атака” не се регистрира, за да изберат БСП и ДПС председател на парламента
„Кога е избиран председател на парламента с под 120 депутати? Не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента“, запита Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Уговорката между трите партии е да не се регистрира „Атака“, за да може да им стигнат гласовете на БСП и ДПС да изберат председател на парламента“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, предава „Фокус“.

„Кога е избиран председател на парламента с под 120 депутати? Не е ли нормално първата политическа сила да има председател на парламента“, запита Борисов.

„Нашият бойкот не е бойкот. Ние бяхме в парламента и честно и почтено си гласувахме. Това, което направиха Местан и Волен Сидеров, просто беше невероятен спектакъл. И аз, като всички български граждани, наблюдавах тази уйдурма. Нарочно „Атака“ не се регистрира. Като не се регистрира, тогава вече не се говори за 240 депутати, а примерно за 220“, коментира бившият премиер.

„Тогава вече на ДПС и БСП гласовете са достатъчни, за да си направят и правителство, и всички комисии да си изберат и във всички комисии, които вече са направени, си е Тройна коалиция“, заяви Бойко Борисов.

Помолен за коментар, че Волен Сидеров го е заплашил от трибуната, Бойко Борисов отговори: „След днешния спектакъл, който изигра, ви е ясна цялата им схема, така че нека си гледа неговата партия. Той има какво да отговаря на неговите избиратели“.

#Народно събрание #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници