Плевнелиев се обърна към Първанов, той в чужбина

Плевнелиев  се обърна към Първанов, той  в чужбина
Президентът призова депутатите да изработят документ за приоритетите, по които ще работи Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гаф в  обръщението си към 42-рото Народно събрание направи президентът Росен Плевнелиев в предварително написаното си слово.

Той поздрави бившия държавен глава Георги Първанов, който не присъстваше сред гостите в залата.

Президентът не обърна внимание, че президентската ложа е празна. Припомняме, че по традиция бившите президенти са официални гости при старта на всеки парламент.

По  информация на Novinite.bg Георги Първанов не е присъствал на откриването на парламента заради ангажимент в чужбина.

Плевнелиев подчерта, че има готовност в четвъртък, 23 май,  да организира консултации с парламентарните групи, след което да връчи  мандат за правителство на кандидата за министър-председател от най-голямата парламентарна група.

„Нека решаваме една по една кризите, а не ги задълбочаваме“, заяви Плевнелиев.

„От днес имаме работещ парламент. Надявам се скоро парламентът да излъчи и правителство, което да поеме отговорност, правителство от компетентни хора, с ясна програма. Очаквам всички институции заедно да работят за решаването на проблемите“, каза още президентът.

Президентът призова депутатите да изработят документ за приоритетите, по които ще работи Народното събрание.

„Не само България, но и целият ЕС е в тежка криза вече пета година. Бавно Европа оздравява. Кризата ще отмине. Днес с действията си ние ще определим мястото на България. Трябва да отговорим на очакванията на хората за растеж на доходите. Ние преговаряме в момента с най-големия инвеститор – Европейския съюз“, посочи Плевнелиев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници