Станишев: ГЕРБ осъзнават, че не могат да сформират правителство

Станишев: ГЕРБ осъзнават, че не могат да сформират правителство
Става все по-очевидно, че беше подготвен безпрецедентен заговор срещу демокрацията и правото на българските граждани да решават кой да управлява, обяви лидерът на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ добре осъзнават, че не могат да сформират правителство. Те искат да останат във властта по втория начин, от задния вход, за да се спасяват, да заличават следи и да не носят отговорност“, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пленум на партията.

„Кампанията беше проведена в изключително трудна среда. Цялата държавна мощ работеше за една политическа партия – ГЕРБ. Всеки участник в изборите го е видял и почувствал“, посочи Станишев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Въпреки това ГЕРБ не постигна това, към което се стремяха. Става все по-очевидно, че беше подготвен безпрецедентен заговор срещу демокрацията и правото на българските граждани да решават кой да управлява. Заловените нелегални фалшиви бюлетини показват мащаба на подготвяната фалшификация“, коментира червеният лидер.

По думите му искането за касиране на изборите от страна на ГЕРБ цели „хаос, окончателно дестабилизиране на държавата, обедняване на хората, сриване на икономиката“.

„От Коалиция за България ще трябва всеки ден да се доказваме, че работим в интерес на българските граждани – и нашата парламентарна група, и целият парламент, и бъдещото правителство, зад което заставаме“, посочи Станишев.

„Ситуацията в страната е толкова изострена и кризисна, че трябва да се заемем с реалните проблеми незабавно. Няма време за отлагане на нещата. Хората имат нужда от легитимен парламент и парламент, който работи по острите проблеми и техните решения. Ситуацията е извънредна икономически“, подчерта лидерът на БСП.

#Сергей Станишев #избори #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници