Емил Кабаиванов: Необходимо е обединение на десните партии у нас

Емил Кабаиванов: Необходимо е обединение на десните партии у нас
A A+ A++ A

Трябва да има обединение на десните партии у нас, защото сините избиратели останаха без представителство в парламента. Това каза пред Радио „Фокус“ председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов в коментар на изборните резултати.

Той увери, че неговата партия със сигурност няма да участва в консултации с БСП за сформирането на експертно правителство в отговор на изразеното от левицата желание да водят разговори и с извънпарламентарните партии, сред които е и СДС. Лидерът на Съюза на демократичните сили обяви, че не се е отказал от намеренията си да се оттегли от председателския пост, но няма да напусне десницата и ще остане като партиен член.

„Това е морален акт и той не подлежи на съмнения или на промяна, защото председателят на една партия винаги носи най-голямата отговорност за провеждането на едни избори и най-вече за резултата от тях. Всеки резултат под 4 процента щеше да доведе до същото действие от моя страна. Това не подлежи на съмнение“, увери д-р Емил Кабаиванов.

Той изрази разочарование, че призивът да се гласува за големите партии е довел до ситуацията в българския парламент да влязат само четири политически сили, а възможностите за сформиране на правителство да са сведени до минимум. Синият лидер предрече, че до две години ще бъдат проведени нови предсрочни парламентарни избори.

#СДС #Емил Кабаиванов #оставка #избори #десница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници