Червеняков: Сега е времето да правим политика "за", а не "против"

Червеняков: Сега е времето да правим политика "за", а не "против"
Според Червеняков програмното правителство трябва да има национален план за развитие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Може би за първи път имаме възможността да направим правителство "за", а не правителство "против". Сега е времето да правим политика "за", а не "против"."

Това заяви в сутрешния блок на БНТ в понеделник Младен Червеняков от БСП.

"Омръзна ни да обясняваме, председателят на БСП говори, че трябва да се създаде програмно правителство, проблемите са толкова сериозни и дълбоки, засягат държавността, икономиката, народопсихологията на българина, и се нуждаят от усилията на цялата нация, за да бъдат решени", заяви още Червеняков.

Той подчерта, че програмното правителство трябва да има национален план за развитие.

"Очевидно този път трябва да бъде продължен и трябва да се търси съгласие на парламентарно представените и извънпарламентарно представените политически формации. Не изключвам като представим програмата, да има депутати от ГЕРБ, които да я подкрепят", заяви депутатът.

"Противоборството между нас и ГЕРБ е на дълбока философска основа. Тезата, че чрез затягане на коланите могат да се решават социалните проблеми на държавата, чрез рекет на икономиката, претърпя провал. В рамките на тази година при приет бюджет трудно могат да се увеличат минималните пенсии и заплати, но от 1 януари 2014 г. това е задължително да бъде направено",добави още той.

#Младен Червеняков #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници