Делян Добрев: Бих приел министерски пост

Делян Добрев: Бих приел министерски пост
Според Добрев, ГЕРБ е допуснала много грешки, но неговата е била, че не разделил в две министерствата на икономиката и енергетиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Бих приел министерско кресло със самочувствие, че вече знам какво да направя", заяви пред Нова телевизия бившият министър на енергетиката Делян Добрев.

Добрев добави, че все още няма състав на членовете на кабинета, но Бойко Борисов ще е премиер.

„Знае се обаче, че ще има отделни министри на енергетиката, туризма и икономиката", сподели той.

Според него ГЕРБ е допуснала много грешки, но неговата е била, че не разделил в две министерствата на икономиката и енергетиката.

„Омразата към ГЕРБ обединява останалите три партии. Те са наясно, че ако имаме още един мандат, техният електорат ще се свие рязко. Не мога да си представя следващия кабинет", каза Добрев относно изборите и сформирането на ново правителство.

Според него тази предизборна кампания е имала за цел да намали избирателната активност. „От това пострада най-много ГЕРБ. Въпреки трудностите над 1 милион гласуваха за нас", добави той.

Относно проблемите в енергетиката Добрев коментира, че за всички нередности, които е забелязал в сектора, е внесъл сигнали до прокуратурата и изрази надежда и „бъдещият министър да продължи да го прави."

#Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници