Аварии в 4000 трафопоста на ЧЕЗ

Аварии в 4000 трафопоста на ЧЕЗ
4000, или една пета, от трафопостовете на ЧЕЗ в Западна България са аварирали. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

4000, или една пета, от трафопостовете на ЧЕЗ в Западна България са аварирали.

„В София нещата са най-леки. Хижите на Витоша са без ток. В Клисура – над Банкя, има вилни зони и селища без ток. В Троян положението е лошо, в Тетевен, в Златна Панега, Луковит, Априлци, Берковица, Благоевградския регион, Симитли, Ботевград, Етрополе и Самоков“, каза Божидар Гатев от енергоразпределителната компания за БНР.

„Телефоните ни работят, но при такава голяма аварийност всеки се опитва да се свърже, но все пак преностните възможности са ограничени. Във Враца имаме 23 изключени извода – 300 трафопоста. Работи целият експлоатационен персонал, така че се надяваме да успеем в рамките на 24 часа да се оправим. Процесът е динамичен“, добави той.

„Непрекъснато включваме отделни изводи, а други изключват вследствие силния снеговалеж и вятъра, най-вече във високите части на планината. Електропроводите тръгват от полето, но отиват във високите части на планината, където положението е лошо. В рамките на 24 часа ще се оправим във всички райони, където имаме достъп, а там, където не успеем да достигнем, може би ще останат хора за повече от 24 часа без ток“, каза още Гатев.

В община Асеновград без ток са: с. Мостово, Гълъбово, Руен и Лясково, а в община Куклен – всички планински села на община Родопи, съобщи БТА като се позова на „ЕВН България – Елекроразпределение“.

Дружеството има проблеми още в Девин, Чепеларе, Ардино, Златоград, в района на Смолян, без града.

От часове няма ток във вилно селище „Малина“ и в с. Стойките. Не работят и част от лифтовете в курорта Пампорово.

#ЧЕЗ #трафопост #Западна България #Божидар Гатев #Гатев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници