Йордан Цонев за купуването на гласове във Варна: Оказваме пълно съдействие на прокуратурата

Йордан Цонев за купуването на гласове във Варна: Оказваме пълно съдействие на прокуратурата
Йордан Цонев Снимка: ДПС
A A+ A++ A

Водачът на листата на ДПС в 3 многомандатен избирателен район Йордан Цонев публикува прессъобщение по повод обвиненията на ГЕРБ, че е участвал в схема за купуване на гласове във Варна. Предлагаме на читателите пълния текст на съобщението:

По повод разпространен чрез медиите сигнал от главния секретар на ПП ГЕРБ, изпратен до всички отговорни български и европейски институции, съм длъжен да уточня следните факти и обстоятелства. Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство, за което аз като водач на листата на ДПС в 3 МИР Варна бях информиран от членовете на ДПС, срещу които бяха предприети процесуални действия в последната седмица на предизборната кампания.

Както още тогава информирахме чрез нарочно прессъобщение, на прокуратурата и органите на МВР беше оказано пълно съдействие от наша страна. Смятаме, че в името на обществения интерес е необходимо прокуратурата да проведе бързо, качествено и обективно разследване, за което аз заявявам, че като водач на листата на ДПС Варна и актива на партията ще се ангажираме с пълното си съдействие.

По сигнала:

Вписаните в сигнала като организатори имена са имената на легитимно избраните председатели на областен, общински и местни (районни) съвети на ДПС във Варна, както и членове и активисти на ДПС. Това представлява част от предизборната организация на партията за 3 МИР.

Предизборната кампания на ДПС е построена върху пряката връзка с избирателите чрез обиколки „от врата на врата”. Впрочем, ние държим непосредствения контакт с избирателите си и когато няма предизборна кампания – когато избирателите ни имат нужда от нас, по празници и пр. ДПС винаги се е гордяло от близката си връзка с избирателите и симпатизантите си.

Категорично не отговарят на истината твърденията, че става дума за „схеми за купуване на гласове”. ДПС се води от върховенството на закона и Конституцията на Република България и подчинява структурирането и провеждането на агитационната си работа в предизборната кампания на всички български закони. Бюджетът на предизборната кампания е осигурен от партийната субсидия, съгласно ИК и ЗПП и изразходването на средства за партийни мероприятия и ангажираните активисти се отчитат със съответните документи при условията на прозрачност и публичност чрез Сметната палата на Р България. Показаните в сигнала списъци с разчети не отговарят на истината.

В заключение, изнасянето на информация от неприключило досъдебно производство от отговорен партиен лидер на ПП ГЕРБ – главния секретар на партията, ние тълкуваме като отчаян опит да бъде отклонено вниманието и на българската общественост и на европейските институции от грандиозните предизборни скандали, в които политическа партия ГЕРБ затъна. Защото българската и европейската общественост са потресени от безпрецедентния скандал с намерените 22 палети със стотици хиляди отпечатани годни за употреба и разпределени по райони (забележете,  смесените райони, в които ДПС има силно присъствие – Варна, Шумен, Кърджали, Благоевград, чужбина), подготвени за грандиозна манипулация на вота в печатница на активист на ГЕРБ.

Като водач на листата още веднъж категорично заявявам, че аз и цялото областно и общинско ръководство на партията във Варна сме най- заинтересовани от бързото и обективно разследване и ще съдействаме на органите на реда и Прокуратурата.

Йордан Цонев

#Йордан Цонев #купуване на гласове #Варна #ГЕРБ #обвинения #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници