Сидеров: От Орешарски зависи дали ще го подкрепяме

Сидеров: От Орешарски зависи дали ще го подкрепяме
Лидерът на националистите посочи, че може „Белене” да се построи с чужди инвестиции, без България да даде нито лев, и българската държава да запази доминиращ, мажоритарен дял. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От управлението на Пламен Орешарски зависи дали ще го подкрепяме, или ще го бламираме и ще искаме неговата оставка, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пред журналисти.

„Атака“ ще държи на предложението си за минимална работна заплата. Това е нещо, за което ще работим, аз съм убеден, че ще може да бъде постигнато, ако имам властта и необходимата подкрепа в парламента, бих показал нагледно как може да стане, но пак ще повторя – ние имаме 7.3%“, каза лидерът на „Атака“, цитиран от агенция „Фокус“.

Според него първите две партии, които са на ход, ще кажат как ще повишат доходите на българите.

„Това не го искам аз, това го иска българският народ, това го изисква европейското ни членство, защото е позорно, унизително българинът да е 9-10 пъти по-ниско заплатен от своя колега е европейска държава“, заяви Сидеров.

Той уточни, че партия „Атака“ е  „за“ строеж на АЕЦ „Белене“.

„Как върти лоста на скоростите БСП, не мога да отговарям“, каза той в отговор на въпрос за отстъпките на БСП по темата. Ако съм оторизиран, мога дори да осигуря инвестирането в АЕЦ „Белене“, каза Сидеров.

Лидерът на националистите посочи, че може „Белене“ да се построи с чужди инвестиции, без България да даде нито лев, и българската държава да запази доминиращ, мажоритарен дял.

„Спекулации с тази тема могат да се правят още 10 години и да загубим всички възможности и да станем още по-колонизирана държава“, каза Сидеров. България трябва да има колкото се може по-бързо правителство, подчерта лидерът на „Атака“.

#Волен Сидеров #Пламен Орешарски #БСП #Атака #избори #АЕЦ "Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници