Сега остава политиците да заработят

Сега остава политиците да заработят
A A+ A++ A

България има всички шансове да се сдобие с парламент в кратки срокове. След днешните консултации президентът Росен Плевнелиев съобщи, че свиква тържественото заседание на 42-то Народно събрание на 21 май.

На консултациите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че приема всяка дата, предложена от другите три партии. БСП, ДПС и Атака се обявиха за 21 май. И президентът логично все решението си.

Оттук нататък на политиците им предстои много и все важна работа. Трябва да бъде съставено и избрано работещо правителство, което да се захване с най-неотложните проблеми на държавата - безработицата и повишаването на доходите.

А първите искри вече прехвръкнаха - между ДПС и БСП. Лидерът на движението Лютви Местан категорично заяви, че ДПС няма да приеме промяна на данъчната система. А премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивен бе едно от най-важните обещания в предизборната кампания на БСП.

С няколко думи, предстоят ни съдбовни за страната дни и седмици. Дано политиците ни се окажат достойни за решенията, които трябва да вземат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници