Сняг и инциденти блокират пътищата

Сняг и инциденти блокират пътищата
Поради лоши климатични условия и пътни инциденти е усложнена пътната обстановка в няколко области на страната. Снимка: dnevnik.bg
A A+ A++ A

Поради лоши климатични условия и пътни инциденти е усложнена пътната обстановка в няколко области на страната.

Спряно е движението по автомагистрала "Хемус" в посока София на територията на област Ловеч и Софийска област. В посока Ловеч се пропускат само леки, а товарните МПС се спират, , съобщиха от пресцентъра на МВР.

Движението по път Е 79 е спряно в участъка Драгичево - Долна Диканя, като трафикът се пренасочва и в двете посоки през Радомир. През прохода Петрохан всички МПС трябва да се движат с вериги.

През проходите Превала, Пампорово, Рожен и Печинско в област Смолян всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.

Поради наводнен участък на пътя между Градец и Ичера в област Сливен да се използва обходен маршрут - в посока Градец през Петолъчката , а в посока Ичера - през Сливен. Поради наводнен участък от пътя Петолъчката - Котел да се използва обходен маршрут - Петолъчката - Пъдарево - Мокрен - Градец - Медвен - Котел. Всички МПС да се движат с вериги в област Ловеч. Затворен за преминаване на товарни МПС е ГКПП Гюешево.

По пътя Пещера - Батак - Доспат и в целия Велинградски регион всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

По пътища Доспат - Сърница, Девин - Михалково, Смолян - Чокманово - Рудозем - Горна Арда всички МПС да се движат с вериги, а товарните МПС с ремаркета и полуремаркета.

В района на Самоков всички товарни МПС да се движат с вериги. В района на Златица, област София, всички МПС да се движат с вериги. /БГНЕС

#движение #автомагистрала "Хемус" #пътна мрежа #пътна обстановка #валежи #снеговалежи #сняг #път #пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници