„Печатар на годината 2012“ Тодор Чаков: Печатането на повече бюлетини при голяма поръчка не е незаконно

„Печатар на годината 2012“ Тодор Чаков: Печатането на повече бюлетини при голяма поръчка не е незаконно
Временният ръководиел на Софийската градска прокуратура Роман Василев сравнява бюлетините на пресконференция в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Печатането на повече бюлетини при голяма поръчка не е незаконно, заяви пред журналисти в Пловдив Тодор Чаков, носител на наградата „"Печатар на годината 2012“.

„Три-четири дни България се занимава с една печатница, която напечатала повече бюлетини. Няма печатница у нас, която да не може да напечата бюлетини“, твърди Чаков, цитиран от Радио „Фокус“ – Пловдив.

Според него това не е престъпление, тъй като бюлетините не са ценни книжа. По тях няма уникален номер, те нямат никаква защита. Защо това, че са били напечатани повече бюлетини, трябва да е престъпление.

Той уточни, че не познава колегата от печатницата в Костинброд, но не мисли, че е извършено престъпление. Затова не вярва, че той може да бъде съден.

Чаков поясни още, че за поръчка от 9 милиона бюлетини, надпечатани 200-300 хиляди броя е напълно нормално да се получи. Това са 10 минути на машината, през които печатарят може да е отишъл да изпуши една цигара.

„Не разбирам, не съм участвал, а и не искам да участвам в обществени поръчки на държавната администрация“, каза още Тодор Чаков.

Според него в това няма никаква икономическа логика. За да се подготви един търг в България, трябват минимум 6 месеца, има хиляди пречки и сложна процедура.

#Пловдив #бюлетини #печатница #Костинброд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници