Бойко Борисов: Ще помагам на пациентските организации и ако управлявам, и в опозиция

Бойко Борисов: Ще помагам на пациентските организации и ако управлявам, и в опозиция
Бившият премиер благодари на пациентските организации за доверието и съвместната работа в диалог. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще ви помагам, ако управляваме ние, но и ако останем в опозиция - пак ще ви помагам, все пак в парламента имаме почти 100 депутати. Винаги съм се опитвал да правя за всички най-доброто. Благодаря ви, че си имаме доверие. Оценявам, че точно в днешния ден дойдохте при мен, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с четирите националнопредставени пациентски организации, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Инициатор на срещата бяха пациентските организации.

Председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов заяви, че пациентските организации очакват съставянето на стабилно правителство, защото много неща в здравния сектор чакат решения и всяко забавяне се отразява зле на всички пациенти в страната.

„Разчитайте на качествени хора, които няма да ви подвеждат. В системата на здравеопазването има много пари, но контролът е слаб и трябва да бъде значително засилен“, каза още Таушанов.

Председателят на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели Евгения Адърска благодари на председателя на ГЕРБ и за огромната помощ, която е оказал на пациентите с онкологични заболявания.

„Правителство преди вас отказа да осигури жизнено важните 150 милиона лева за финансиране на лъчетерапията с единствения мотив, че тогава нямали такива пари. Тогава онкопациентите протестирахме пред здравното министерство, а сега се полагат грижи за нас. Вас лично най-много съм Ви гонила за антираков план. По него вече се работи. Благодаря Ви, че си свършихте работата“, каза още Адърска.

Бойко Борисов припомни, че именно правителството на ГЕРБ осигури финансирането и изграждането на циклотрона за производство на изотопи във варненската болница „Св. Марина“. Председателят на Федерация Български пациентски форум Иван Димитров заяви, че правителството на ГЕРБ, с помощта на здравния министър Десислава Атанасова и председателя на здравната комисия Даниела Дариткова, проведе реформи, които никой не може да отрече.

„Предстоят обаче много тежки проблеми като въпросите около осигуряването и контрола на медикаментите и лечението на хронично болните пациенти. Затова настояваме, ако поемете управлението на страната, да преценявате много добре с какви хора работите в здравното министерство, защото години наред чиновниците подвеждаха министрите“, коментира Димитров.

Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев благодари на Бойко Борисов, че ГЕРБ е първата партия, която е спазила закона и при управлението на Борисов пациентските организации получиха национална представителност.

Бившият премиер пък благодари на пациентските организации за доверието и съвместната работа в диалог.

„Нещата, които чувам, не са неизпълними. Ако дойдем на власт, ще дойдете при мене, ще работим, ще се борим да продължим реформата в здравния сектор. Но ще я правим отдолу нагоре“, каза още Борисов.

В края на срещата от Националната асоциация по мукополизахаридоза подариха на Бойко Борисов шоколадови бонбони в знак на благодарност за огромната помощ, която е оказал на пациентите с редки заболявания.

#Бойко Борисов #пациентски организации #Българската асоциация за закрила на пациентите #Пламен Таушанов #ГЕРБ #Български пациентски форум #Иван Димитров #Националната пациентска организация #д-р Станимир Хасърджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници