Файненшъл таймс: Вълнения в Холандия заради измами със социални помощи от българи

Файненшъл таймс: Вълнения в Холандия заради измами със социални помощи от българи
A A+ A++ A

Миналия месец холандско телевизионно предаване постави смаяния заместник-министър на финансите пред лаптоп и му показа десетки българи, които се хвалят, че са измамили системата за социални помощи на холандското правителство, съобщава в. „Файненшъл Таймс“.
Разкритията предизвикаха скандал, който задълбочи опасенията на холандците за това дали щедрата им държава от гледна точка на социалните помощи ще може да оцелее при засилващата се интеграция в ЕС.

Те отразяват подобно безпокойство и в Германия, Великобритания и в Западна Европа, където правилата на ЕС ще позволят неограничена имиграция от България и Румъния идната година. В дебат в парламента вчера заместник-министърът на финансите Франс Веекерс от управляващата дясноцентристка Либерална партия трябваше да се бори за политическия си живот. Депутатите от опозицията, както от десницата, така и от левицата, го атакуваха заради това, че е разрешил най-малко 95 милиона евро от парите на холандските данъкоплатци да бъдат похарчени за измами вътре и извън страната, като неясна сума е стигнала до криминални кръгове в чужбина.

„Когато нашите данъци се увеличават, ние очакваме да плащаме за помощи при безработица или образование, а не за детински лесни измами със социални помощи“, заяви Петер Омзигт, депутат от опозиционната Християндемократическа партия. Той отбеляза съобщенията за субсидии, предоставяни на бенефициенти не само от България, но също и от Полша и Мароко.

(По БГНЕС)

#Холандия #помощи #българи #измами #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници