Марин Райков: Разпоредена е вътрешна проверка за снощната информация за прокуратурата

Марин Райков: Разпоредена е вътрешна проверка за снощната информация за прокуратурата
A A+ A++ A

Разпоредена е вътрешна проверка по случая с изтеклата снощи информация, която евентуално е с източник прокуратурата, и тази проверка трябва до края на днешния ден да доведе до конкретен доклад, чиито резултати аз искам на бюрото си. Toва заяви премиерът Марин Райков в началото на днешното заседание на Министерския съвет по повод разпространена снощи информация за разследването на прокуратурата по случая в Костинброд, предаде агенция „Фокус“.

Райков посочи, че тази сутрин се е срещнал спешно с председателя на ДАНС Константин Казаков, от когото е получил уверение, че тези документи не са разпространени от неговата служба.

„Изключително важно е да бъде установено по един безспорен начин откъде и по какъв начин е изтекла тази информация. Недопустимо е изтичането на информация от страна на институции, които са призвани да опазват и спазват законите в държавата. Съзнателно не споменавам конкретни институции. Важно е да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива някаква информация, която би застрашила хода на досъдебното производство. България е правова държава, има действащи институции“, заяви премиерът Райков.

#Марин Райков #прокуратура #Костинброд #информация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници