Ограничават движението заради строежа на метрото

Ограничават движението заради строежа на метрото
От 15 май до края на годината се спира движението по лявото платно на бул. "Ал. Малинов" в отсечката между улиците "Филип Аврамов" и "Проф. Ал. Тодоров – Балан". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Строежът на метрото в столичния район "Младост" затваря част от бул. "Александър Малинов" от днес, съобщи „Стандарт".

От 15 май до края на годината се спира движението по лявото платно на булеварда в отсечката между улиците "Филип Аврамов" и "Проф. Ал. Тодоров – Балан".

Движението на автомобили в двете посоки ще се извършва в дясното платно.

"Метрото под бул."Ал. Малинов" ще се строи по т. нар. Милански метод, който съкращава двойно времето за възстановяване на движението по него", обясни Стоян Братоев, шеф на "Метрополитена".

Първо се изграждат стените и покривните плочи на тунела, след това се изгражда булевардът, докато строителите продължават да копаят отдолу останалата част на конструкцията. В началото на следващото лято "Ал. Малинов" ще бъде обновен с по три, а не две ленти.

Заради строежа на метрото от днес се променят и маршрутите на автобусите с номера 306 и 413, съобщиха от Столична община.

В посока жк „Младост 2” автобусите по линия номер 306 ще се движат от ул. „Йерусалим” по бул. „Андрей Сахаров” в посока кръстовището на две нива над бул. „Андрей Ляпчев” и от там до крайната си спирка – двупосочно.

В посока Централна жп гара автобусите по линия номер 413 ще се движат от ул. „Атанас Москов” направо по ул. „Проф. Ал. Тодоров – Балан”, ул. „Св. Киприян”, по дясната лента при кръстовището на две нива над бул. „Андрей Ляпчев” и оттам по бул. „Андрей Ляпчев” по маршрута си – двупосочно.

Превозните средства ще спират на новоразкритите временни спирки „Естакадата ж.к. „Младост 2”.

#метро #София #"Младост"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници