Кристалина Георгиева: В Европа ни гледат като потвърждение на европейското правило

Кристалина Георгиева: В Европа ни гледат като потвърждение на европейското правило
Кристалина Георгиева е категорична, че трябва да имаме действащо правителство. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

„В днешната обстановка в Европа не гледат на нас като на изключение, а по-скоро като на потвърждение на сегашното европейско правило“, коментира еврокомисарят Кристалина Георгиева за „Стандарт“.

Тя отбелязва, че има напрежение и на други места в Европа, а България не е единствената държава, в която изборите преминават в тежка атмосфера и с резултати, които не позволяват бързо да бъде съставено правителство.

„Всички имаме отговорност за бъдещето на страната си. Виждаме, че сега е много трудно време за съставяне на правителство. Да се надяваме, че отрезвяването след изборите ще доведе до отговорно решение“, заяви още тя.

„В България може да бъде съставено правителство от добри експерти и с подкрепа за ясно формулирана програма“, категорична е Георгиева.

Тя напомни, че заедно с Румъния нашата страна се е присъединила към ЕС последна, с механизъм за наблюдение, а това винаги трябва да бъде на водещо място в съзнанието - че трябва да работим повече от другите, за да постигнем същия резултат от гледна точка на това как гледат на нас.

Според нея за България е важно да има действащо правителство с възможността да работи в трудните времена за хората, да работи добре.

#Кристалина Георгиева #Румъния #ЕС #Европа #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници