Бойко Борисов се среща със земеделски производители

Бойко Борисов се среща със земеделски производители
От 13.00 часа във вторник в централата на ГЕРБ ще се състои среща на земеделски производители с Бойко Борисов и представители на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 13.00 часа във вторник в  централата на  ГЕРБ ще се състои среща на земеделски производители с Бойко Борисов и представители на партията, съобщи Пенка Христова от Съюза на животновъдите в България.

„Вчера се е провела среща с голяма част от земеделските производители – зеленчукопроизводители, свиневъди, говедовъди, овцевъди, преработватели, тютюнопроизводители и т.н. Те са поискали среща с първата политическа сила на изборите - ГЕРБ“, заяви Христова, цитирана от агенция „Фокус“.

Земеделските производители ще поискат такава среща и с „Атака“, ДПС и БСП.

„До момента нямаме никакъв отклик от другите три партии. Обещаха, че ще се обадят, но дори докато колегите говориха с тях по телефона, те не ни разпознаваха като хора от земеделския сектор, което е много учудващо за нас“, каза Пенка Христова.

Христова обобщи, че основните проблеми на животновъдите в момента са свързани с оземляването. Животновъдите имат нужда от земя, която да им се предоставя с предимство. Секторите зеленчукопроизводство и тютюнопроизводство ще поставят своите искания. Рибарите имат искания във връзка със закона за рапаните и с това – дребните рибари да не ги карат да стават юридически лица. Имали са предварителни разговори, чакат да получат потвърждение.

На срещата с бившия премиер ще присъстват Бойко Синапов от Националната асоциация на животновъдите, от Асоциацията на свиневъдите ще присъства г-н Папазов, от НАТ – 2010, тютюнопроизводители, ще присъства Цветан Филев. Ще има представители на овцевъдите, картофопроизводителите, зеленчукопроизводителите и т.н., заместник-председателят на Съюза на животновъдите Иван Чалъков също ще присъства на срещата.

#земеделски производители #ГЕРБ #„Атака" #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници